Trakya Havzası Doğalgaz Şirketi Tekirdağ’da doğal gaz üretimini artırdı

TBNG, Tekirdağ ve Silivri’de Günlük 200 Bin Metreküp Doğal Gaz Üretiyor

Türkiye’nin önde gelen enerji şirketlerinden TBNG, Tekirdağ ve Silivri’de faaliyet göstererek toplam 90 kuyudan günlük 200 bin metreküp doğal gaz üretimini başarıyla gerçekleştiriyor. Bu üretilen gaz, bölgedeki yaklaşık 60 sanayi tesisine ulaştırılarak ekonomiye katkı sağlıyor.

Şirket, yeni bir sondaj programıyla günlük üretim miktarını 250 bin metreküpe yükseltme hedefiyle yola çıkarken, yıllık toplam üretim miktarını da yaklaşık 80 milyon metreküpten 100 milyon metreküpe çıkartmayı planlıyor.

TBNG Üst Yöneticisi (CEO) Sinan Furat, Karadeniz Mahallesi’ndeki sahalarında yaptıkları çalışmalar hakkında gazetecilere açıklamalarda bulundu. Furat, “Trakya’da 40 yıldır faaliyet gösteren şirketimiz olarak, Karadeniz Mahallesi’nde sondaj faaliyetlerine devam ediyoruz. Burada hedefimiz, 1200 metre derinlikten günlük 20 bin metreküp doğal gaz üretmek. Bu miktar, yaklaşık 8-9 bin konutun günlük gaz tüketimine denk gelmektedir. Halihazırdaki günlük 200 bin metreküplük üretimimiz ile şu anda 80 bin konutun gaz ihtiyacını karşılıyoruz.” şeklinde konuştu.

Furat, 2025 yılı için planladıkları sondaj programının 4 kuyudan oluştuğunu belirterek, gelecek aylarda bu program kapsamında çalışmalarını sürdüreceklerini ifade etti.

Trakya’da bugüne kadar 500’den fazla kuyu açtıklarını dile getiren Furat, “Ülkemizin doğal gaz ihtiyacı, özel sektör firmaları ve TPAO gibi devlet kuruluşlarının yerli üretimleriyle zaten karşılanıyor. Trakya bölgesi, uzun yıllardır doğal gaz ve petrol üretiminin yapıldığı stratejik bir konuma sahiptir. Avrupa’ya açılan önemli bir geçiş noktası olması ve bölgeden geçen boru hatları, Tekirdağ’ı ve Trakya’yı enerji sektörü için kritik bir bölge haline getirmektedir.” şeklinde konuştu.

TBNG Teknik Müdürü Gürkan Karakaya ise Trakya’nın önemli bir doğal gaz üretim potansiyeline sahip olduğunu vurgulayarak, bölgedeki çalışmaların başarılı sonuçlar verdiğini belirtti. Karakaya, “Trakya’da derin noktalarda bulunan potansiyel kaya gazı rezervlerinin doğal gaz üretimi için büyük bir öneme sahip olduğuna inanıyoruz. Bu rezervleri aktif hale getirmek adına teknik çalışmalarımız devam ediyor. Derin noktalardaki kaya gazı üretimi, bazı teknik zorlukları beraberinde getirse de, ilerleyen teknoloji ve yeni ekipmanlarla bu sorunların üstesinden gelebilecek seviyeye gelmeyi hedefliyoruz.” açıklamalarında bulundu.

Related Posts

Don felaketinin fiyatlara henüz yansımadığını belirten CHP’li Gürer uyardı: Yurttaşın cebini asıl ağustosta vuracak!

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, meyve ve sebzelerin üzerine kabus gibi çöken don felaketinin fiyatlara henüz yansımadığına dikkat çekerek uyardı. Cumhuriyet’e konuşan Gürer, “İhracat azalacak ithalat artacak. Bu da tüketiciye daha yüksek fiyattan ürün gelecek demek. Bu yıl elmanın, kirazın yeni ürünlerinde fiyatı artar. Şu an hâlâ geçen yılın ürünlerini tüketiyoruz. Bu yıl ağustostan sonra sonra gıda enflasyonunda bahçe ürünlerine ilişkin önemli artışlar oluşur. Çünkü ürün olmayacağı gibi stokta da ürün kalmayacak. Daha donun etkisiyle oluşan fiyat artışları gerçekleşmedi” dedi.

Konya’da don felaketi: Kiraz ve meyve bahçeleri büyük zarar gördü

TZOB Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, Konya Akşehir’de don nedeniyle meyve ağaçlarında yüzde 90’a varan zarar meydana geldiğini belirterek, üreticinin desteklenmesi çağrısında bulundu. Özellikle badem, ceviz, kayısı ve kiraz bahçeleri ağır hasar aldı.

Deprem fırsatçıları iş başında! 236’sı tespit edildi

Ticaret Bakanlığı, İstanbul’daki 6.2 büyüklüğündeki depremin ardından fiyat artışı yapan 236 işletmenin tespit edildiğini duyurdu.

Bayraktar TB3’te bir ilke imza atıldı! Yeni bir eşik atlandı

Baykar tarafından geliştirilen milli silahlı insansız hava aracı (SİHA) Bayraktar TB3’ün gemiye iniş-kalkış testlerine 4. prototip katıldı ve bir ilke imza atıldı.

TİGEM’in 2025 yılı safkan Arap tay satış tarihleri belirlendi

Tarım ve Orman Bakanlığına bağlı Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğünün (TİGEM), 2025 yılı safkan Arap tay satış tarihleri açıklandı.

Türk çay devi iflas bayrağını çekiyor

120 yıllık geçmişe sahip Türkiye’nin köklü çay markası Tirebolu 42, mali darboğazı aşamayınca konkordato sürecine girdi. Mahkeme, alacaklılarla yapılacak kritik toplantı için tarih verdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir