Lise öğrencileri aldıkları eğitimle okuldaki serada sebze yetiştiriyor

Konya Ovası Projesi (KOP) ile Öğrenciler Tarım Teknolojilerini Uygulamalı Olarak Öğreniyor

Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi desteğiyle 2021 yılında 425 metrekare alanda kurulan serada, tarım teknolojileri alanında eğitim gören yaklaşık 30 öğrenci, marul, domates, salatalık ve biber gibi ürünleri yetiştirerek teorik bilgilerini pratiğe dönüştürüyor. Öğrenciler, öğretmenlerinin rehberliğinde üretim sürecine doğrudan katılıyor.

Eğitim Hem Teorik Hem de Uygulamalı Olarak Veriliyor

Okul Müdürü Ethem Pektaş, öğrencilerin, tarım bölümünde aldıkları eğitimi serada uyguladıklarını belirterek, “Öğrencilerimizle hem üretim yapıyoruz hem de ürünün toprakla buluşmasından hasadına kadar geçen süreci uygulamalı olarak öğretiyoruz” dedi. Ayrıca okul bahçesindeki fidanlıkta da eğitim faaliyetleri devam ediyor.

Ziraat Teknisyeni Olarak Sektöre Hazırlanıyorlar

Tarım teknolojileri öğretmeni Halit Alkan, öğrencilerin mezun olduktan sonra ziraat teknisyeni olarak sektöre adım attığını ifade ederek, bölgeye nitelikli iş gücü kazandırdıklarını söyledi.

Öğrenciler Uygulamalı Eğitimden Memnun

Öğrencilerden Muhammed Eren Karaca, serada öğrendikleri bilgileri pekiştirdiklerini belirterek, fideleri ekerek hasat yapacaklarını dile getirdi. Ahmet Avcı ise domates, salatalık ve biber ürettiklerini ve gelecekte ziraat mühendisi olmayı hedeflediğini söyledi.

Related Posts

Alman otomobil üreticilerinin karı Çin etkisiyle düşüyor

Alman otomotiv endüstrisinde üretim maliyetlerinde artış, ABD gümrük vergisi ve Asya’dan gelen rekabetle gelecek endişesi artarken, yılın ilk çeyreğinde üç büyük Alman otomobil üreticisinin karı Çin etkisiyle geriledi.

Aylardır böylesi görülmedi! Haftanın en çok kazandıranı belli oldu, biri hariç…

Borsa İstanbul’da işlem gören hisse senetleri haftalık bazda ortalama yüzde 2,43 değer kazandı. BIST 100 endeksi, en düşük 9.032,54 puanı ve en yüksek 9.421,36 puanı gördükten sonra haftayı, önceki hafta kapanışının yüzde 2,43 üstünde 9.390,51 …

SPK’dan kripto varlık platformlarına yönelik “rezerv kanıtı” düzenlemesi

SPK’dan kripto varlık platformlarına yönelik “rezerv kanıtı” düzenlemesi

MÜSİAD Genel Başkanlığına Burhan Özdemir seçildi

MÜSİAD Genel Başkanlığına Burhan Özdemir seçildi

Bakan Kacır: 2030’a kadar seviye 3 yerli otonom aracın ülkemizde üretilmesini sağlayacağız

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, “Attığımız çok boyutlu adımlarla 2030 yılına dek elektrikli ve şarj edilebilir hibrit araçların ülkemizdeki pazar payını yüzde 35’in üzerine, bu araçlarda yerlilik oranımızı yüzde 75’e ve üretim kapasitemizi 1 milyona çıkaracağız. Batarya modül ve alt komponent yatırımlarıyla, ülkemizi bölgesel batarya üretim merkezlerinden biri haline getireceğiz. 2030’a kadar seviye 3 yerli otonom aracın ülkemizde üretilmesini de inşallah sağlayacağız” dedi.

Pakistan ezberleri bozar. Hindistan savaşı kaybeder. Babür’ün dönüşünü izleriz. Bin yıllık tarih bugüne gelir, Güney Asya’da harita değişir. Belki de zamanı gelmiştir!

Hindistan’ın önceki gece Pakistan topraklarına füze ve savaş uçakları ile saldırı başlatması, Güney Asya’yı bir anda hareketlendirdi. Haftalardır devam eden gerilim ve savaş açıklamaları, Hindistan’ın Pakistan’a 24 hava ve füze saldırısı il e gerçeğe döndü. Yıllardır Ortadoğu’da devam eden savaşlar Güney Asya’ya mı taşınıyor du? İki ülke topyekûn savaşa girerse bölge ülkeleri ne yapacaktı? Çin’in, Rusya’nın tavrı ne olacaktı? Orta Asya Türk Cumhuriyetleri, İran ve Afganistan ne yapacaktı? Bangladeş

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir