Ziraat Bankası güçlü büyümesini sürdürdü

Ziraat Bankası’nın 2025 Yılı İlk Çeyrek Raporu Değerlendirildi

Ziraat Bankası Genel Müdürü Alpaslan Çakar, bankanın 2025 yılının ilk çeyreğine ilişkin sonuçları hakkında değerlendirmelerde bulundu. Çakar, uluslararası restleşmeler, jeopolitik riskler, yaptırımlar, emtia fiyatlarındaki dalgalanmalar ve ekonomik belirsizlikler gibi faktörlerin küresel büyümeyi olumsuz etkilediğini belirtti. Ancak, Türkiye’de temel makroekonomik hedeflerin gerçekleştiğini ve bankanın 2025 yılına güçlü bir başlangıç yaptığını vurguladı.

Çakar, bankanın güçlü sermaye ve likidite yapısı ile çeşitlendirilmiş kaynak kompozisyonu sayesinde sürdürülebilir büyümeyi devam ettirdiklerini ifade etti. Bankanın 2025 yılında dengeli bir büyüme ivmesi yakaladığını ve aktif büyüklüğünün 6,2 trilyon TL’yi aştığını belirtti.

Ziraat Bankası’nın Aktif Büyüklüğü 6,2 Trilyon TL’yi Geçti

Çakar, bankanın aktif büyüklüğünün yılın ilk çeyreğinde 6,2 trilyon TL’yi aştığını ve nakdi kredilerin 3,2 trilyon TL’ye ulaştığını dile getirdi. Bankanın tarım, yatırım, üretim, ihracat ve istihdam odaklı alanları finanse ederek ülke ekonomisine değer katmaya devam ettiğini belirtti.

Tarıma Destek Kesintisiz Devam Ediyor

Banka, tarımın finansmanında kendilerine verilen önceliği sürdürerek gıda arz güvenliği, sürdürülebilir tarımsal üretim, tarım sektörünün modernizasyonu gibi konulara odaklandıklarını açıkladı. Ayrıca, dijital dönüşüme önem verdiklerini ve aktif dijital bankacılık müşteri sayısının 23,5 milyon kişiye ulaştığını belirtti.

Bankanın finansal yapıdaki güçlenme ve sürdürülebilir gelir artışı ile 2025 yılının ilk çeyreğinde sektörün en karlı bankası olduğunu vurgulayan Çakar, müşteri ihtiyaçlarını karşılamak için çalışmalarına devam edeceklerini söyledi. Güçlü sermaye yapısı, sürdürülebilir büyüme stratejisi ve dijital altyapı yatırımlarıyla müşterilere daha iyi hizmet vermeyi hedeflediklerini belirtti.

Related Posts

Türkiye’den ihracatı arttı: ABD’de fiyatlar düştü!

ABD’de yumurta fiyatlarında dikkat çeken bir düşüş yaşandı. Kuş gribi sonrası toparlanan arz ve artan ithalat piyasayı hareketlendirdi. Sektörde üretim ve yatırım beklentileri de yeniden şekilleniyor.

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası’nda Türkiye ekonomisi için büyüme tahmini

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası’nda Türkiye ekonomisi için büyüme tahmini

Şimşek’ten ‘cari’ açıklaması

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), tarafından yayımlanan, 2025 yılı Mart ayına ilişkin ödemeler dengesi verilerine göre cari açık martta 4 milyar 87 milyon dolarla piyasa beklentisinin üzerinde açık verdi. AA Finans Ödemeler Dengesi Beklenti …

Kaderimizin çağrısı: Gelecek bin yılın imparatorluk serüveni başlıyor

Birinci Dünya Savaşı sona erdiğinde, emperyalist devletlerin işgal etmediği neredeyse hiçbir kara parçası kalmamıştı. Müslümanların yaşadığı topraklarda yaşananlar tam bir felaketti. Uzak Doğu ülkeleri İngiltere, Hollanda ve Fransa tarafından; Orta Doğu İngiltere ve Fransa tarafından, bugünkü İran doğrudan İngiltere tarafından; Afrika’nın tamamı ise Batılı emperyalist ülkeler tarafından paylaşılmıştı. Savaş sonrasında doğrudan sömürge olmayan iki ülke Türkiye ve Afganistan’dı. Batı sömürge imparatorluğu,

Alman otomobil üreticilerinin karı Çin etkisiyle düşüyor

Alman otomotiv endüstrisinde üretim maliyetlerinde artış, ABD gümrük vergisi ve Asya’dan gelen rekabetle gelecek endişesi artarken, yılın ilk çeyreğinde üç büyük Alman otomobil üreticisinin karı Çin etkisiyle geriledi.

Aylardır böylesi görülmedi! Haftanın en çok kazandıranı belli oldu, biri hariç…

Borsa İstanbul’da işlem gören hisse senetleri haftalık bazda ortalama yüzde 2,43 değer kazandı. BIST 100 endeksi, en düşük 9.032,54 puanı ve en yüksek 9.421,36 puanı gördükten sonra haftayı, önceki hafta kapanışının yüzde 2,43 üstünde 9.390,51 …