TAIS Shipyards’dan Türk Deniz Kuvvetlerine Stratejik Destek

TAIS Shipyards: Türk Deniz Kuvvetlerinin Modernizasyonuna Stratejik Katkılar Sunuyor

Türk savunma sanayisinin denizcilikteki güçlü temsilcisi TAIS Shipyards, Türk Deniz Kuvvetlerinin modernizasyon sürecine önemli katkılar sağlayarak savaş gemisi ihracatında öncü bir rol üstleniyor.

Anadolu Ajansı’nın (AA) “IDEF 2025’e doğru” dosyasının 30. bölümünde, 22-27 Temmuz tarihlerinde İstanbul’da gerçekleştirilecek olan 17. Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı’nda (IDEF 2025) sergilenecek yerli ve milli Türk savunma sanayisi ürünlerine odaklanıldı. Bu dosyada, TAIS Shipyards’ın denizcilik faaliyetlerine yönelik çalışmaları detaylı bir şekilde ele alındı.

2017 yılında ANADOLU, SEDEF ve SEFİNE tersaneleri işbirliğiyle kurulan TAIS Shipyards, askeri gemi inşası konusunda ulusal sınırların ötesine geçme hedefiyle yola çıktı. Yerli ve milli üretim anlayışıyla hareket eden TAIS, Türk Deniz Kuvvetlerinin modernizasyonuna önemli stratejik katkılar sunan önemli projelere imza attı.

TAIS tersaneleri, TCG Anadolu (SEDEF Tersanesi) gibi Türkiye’nin en büyük savaş gemisi, TCG Derya (SEFİNE Tersanesi) gibi milli tasarıma sahip en büyük ikmal gemisi ve TCG Bayraktar, TCG Sancaktar gibi amfibi çıkarma gemileri ile TCB 1101 gibi silahlı insansız deniz aracı gibi birçok önemli gemiyi başarıyla tamamladı. Bu platformlara ASELSAN, HAVELSAN, Roketsan gibi Türkiye’nin önde gelen savunma sanayisi firmalarının ürünleri entegre edilerek milli mühendislik gücü yansıtıldı.

TAIS tarafından üretilmekte olan 21 askeri geminin inşası devam ediyor. İ sınıfı fırkateynler, LCT’ler, SG’ler ve hücumbotlar gibi farklı tiplerdeki gemiler, Türkiye’nin denizcilik kabiliyetlerini ileri taşıyacak şekilde üretiliyor. TAIS’in bu üretim kapasitesi, hem bugünü hem de geleceği şekillendiriyor.

TAIS, sadece yerli projelere odaklanmakla kalmayıp, Türk savunma sanayisine denizcilik alanında liderlik ederek savaş gemisi ihracatında da öncü bir rol oynuyor. Katar ve Endonezya gibi ülkeler için gerçekleştirilen projeler, Türkiye’nin küresel savunma sanayisi arenasındaki etkinliğini artırıyor.

IDEF 2025 Fuarı’nda TAIS Shipyards, geliştirdiği modern ve milli askeri deniz platformlarını uluslararası ziyaretçilerle buluşturacak ve yeni işbirlikleri için fırsatlar yaratacak. Yüksek teknoloji, yerli üretim gücü ve küresel vizyonuyla TAIS, Türkiye’nin stratejik bir markası olarak denizcilik alanındaki çalışmalarını sürdürecek.

Related Posts

Dünya otomotiv devi beklentileri karşılayamadı ve net zararını açıkladı

Otomotiv sektöründe Jeep, Fiat, Chrysler, Peugeot ve Dodge gibi markaların sahibi olan otomotiv üreticisi Stellantis, 2025’in ilk yarısında yeniden yapılanma adımları ve ABD’deki gümrük tarifeleri nedeniyle mali açıdan zor bir dönem geçirdi. Şirket …

Ekonomi Koordinasyon Kurulu, Cevdet Yılmaz başkanlığında toplandı

Ekonomi Koordinasyon Kurulu, Cevdet Yılmaz başkanlığında toplandı

Kapıkule’de Kaçak Elektronik Sigara Operasyonu

Kapıkule Sınır Kapısı’nda 3 bin 193 elektronik sigara ile 6 bin sigara filtresi ele geçirildi.

Döviz şaşırttı! Yeni haftaya böyle başladı

Dolar ve euro yeni haftaya sakin başladı. Dalgalı bir seyrin ardından geçen haftayı yüksek kapatan dövizde yeni haftaya hareketsiz bir giriş oldu. Geçen hafta TL karşısında istikrarlı bir rota izleyerek ilerleyen doların bugün yükselişi sınırlı oldu …

Döviz Kurları Haftaya Yüksek Başladı

Dolar 40,3980 lira, euro ise 47,0430 lira seviyesinden işlem görüyor.

Gelecek çok daha hızlı olacak! Yeni nesil elektrik motoru geliyor

Koenigsegg, Dark Matter elektrik motorunu tanıttığında birçok kişi etkilenmişti. Motor sadece 39 kg ağırlığında ve 800 beygir gücü ile 1.250 Nm tork üretiyor. Ancak şimdi İngiliz motor üreticisi Yasa, biraz daha az beygir gücüne sahip ancak aynı …