Alman banka devi 3 bin 900 çalışanını işten çıkartacak

Commerzbank, Almanya ve İtalya’daki bankalar arasındaki birleşme girişimlerine karşı direnç göstermek amacıyla önemli bir stratejik yeniden yapılanma sürecine giriyor. Bu kapsamda banka, 3 bin 900 kişiyi işten çıkarma planını duyurdu. Çoğunluğu Almanya’da olmak üzere gerçekleştirilecek olan bu iş gücü azaltımının, 2028 yılına kadar tamamlanması hedefleniyor.

Commerzbank, iş gücü azaltımına rağmen, Almanya dışındaki bölgelerde işe alımlar yapacağını belirtti. Bu strateji ile banka, toplamda 36 bin 700 tam zamanlı pozisyon sayısını sabit tutmayı amaçlıyor. Bu adım, bankanın iş gücünü verimli bir şekilde yeniden yapılandırmayı ve operasyonel etkinliği artırmayı hedeflediğini gösteriyor.

CEO BETTİNA ORLOPP’UN REHBERLİĞİNDE STRATEJİK YENİDEN YAPILANMA

Banka, CEO Bettina Orlopp’un liderliğinde birkaç aydır süren stratejik yenileme sürecinin önemli bir parçası olarak bu değişiklikleri yapıyor. Orlopp, bu sürecin Commerzbank’ın “önemli değer potansiyelini” ortaya çıkaracağını daha önce dile getirmişti.

COMMERZBANK’IN BAĞIMSIZLIK MÜCADELESİ

Commerzbank, İtalya’nın en büyük bankalarından biri olan UniCredit’in birleşme tekliflerine karşı koymayı amaçlıyor. Birleşme görüşmeleri, Almanya’nın finans sektöründeki bağımsızlık mücadelesinin bir simgesi haline geldi. Commerzbank için bu süreç, yalnızca bir finansal strateji değil, aynı zamanda Almanya’nın yabancı alıcılara karşı finansal bağımsızlığını koruma çabası olarak da görülüyor.

YENİDEN YAPILANDIRMA MALİYETİ 700 MİLYON EURO

Banka, bu stratejik değişikliklerin maliyetinin 2025 yılı itibarıyla 700 milyon euro olacağını tahmin ediyor. Devletin kısmi kontrolünde olan Commerzbank, UniCredit’in yaklaşımını “düşmanca” olarak nitelendiriyor ve bağımsız bir kurum olarak başarılı olabileceği mesajını yatırımcılarına iletmeyi hedefliyor.

 

Related Posts

Alman otomobil üreticilerinin karı Çin etkisiyle düşüyor

Alman otomotiv endüstrisinde üretim maliyetlerinde artış, ABD gümrük vergisi ve Asya’dan gelen rekabetle gelecek endişesi artarken, yılın ilk çeyreğinde üç büyük Alman otomobil üreticisinin karı Çin etkisiyle geriledi.

Aylardır böylesi görülmedi! Haftanın en çok kazandıranı belli oldu, biri hariç…

Borsa İstanbul’da işlem gören hisse senetleri haftalık bazda ortalama yüzde 2,43 değer kazandı. BIST 100 endeksi, en düşük 9.032,54 puanı ve en yüksek 9.421,36 puanı gördükten sonra haftayı, önceki hafta kapanışının yüzde 2,43 üstünde 9.390,51 …

SPK’dan kripto varlık platformlarına yönelik “rezerv kanıtı” düzenlemesi

SPK’dan kripto varlık platformlarına yönelik “rezerv kanıtı” düzenlemesi

MÜSİAD Genel Başkanlığına Burhan Özdemir seçildi

MÜSİAD Genel Başkanlığına Burhan Özdemir seçildi

Bakan Kacır: 2030’a kadar seviye 3 yerli otonom aracın ülkemizde üretilmesini sağlayacağız

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, “Attığımız çok boyutlu adımlarla 2030 yılına dek elektrikli ve şarj edilebilir hibrit araçların ülkemizdeki pazar payını yüzde 35’in üzerine, bu araçlarda yerlilik oranımızı yüzde 75’e ve üretim kapasitemizi 1 milyona çıkaracağız. Batarya modül ve alt komponent yatırımlarıyla, ülkemizi bölgesel batarya üretim merkezlerinden biri haline getireceğiz. 2030’a kadar seviye 3 yerli otonom aracın ülkemizde üretilmesini de inşallah sağlayacağız” dedi.

Pakistan ezberleri bozar. Hindistan savaşı kaybeder. Babür’ün dönüşünü izleriz. Bin yıllık tarih bugüne gelir, Güney Asya’da harita değişir. Belki de zamanı gelmiştir!

Hindistan’ın önceki gece Pakistan topraklarına füze ve savaş uçakları ile saldırı başlatması, Güney Asya’yı bir anda hareketlendirdi. Haftalardır devam eden gerilim ve savaş açıklamaları, Hindistan’ın Pakistan’a 24 hava ve füze saldırısı il e gerçeğe döndü. Yıllardır Ortadoğu’da devam eden savaşlar Güney Asya’ya mı taşınıyor du? İki ülke topyekûn savaşa girerse bölge ülkeleri ne yapacaktı? Çin’in, Rusya’nın tavrı ne olacaktı? Orta Asya Türk Cumhuriyetleri, İran ve Afganistan ne yapacaktı? Bangladeş

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir