Darmık’ta Sınır Güvenliği Yükseliyor

Suriye sınırında stratejik konuma sahip olan Darmık Hudut Karakolu’nda Mehmetçik, yerli ve milli sistemlerle 7/24 sınır güvenliğini sağlıyor. İHA’lar, termal kameralar ve dron savarlar ile düzensiz göç ve yasa dışı geçişlere anında müdahale ediliyor.

Kilis şehir merkezine 45 kilometre mesafede bulunan ve Suriye sınırında stratejik konuma sahip olan Darmık Hudut Takım Karakolu’nda bulunan Mehmetçik, 24 saat teyakkuz halinde görev yapıyor. Türkiye-Suriye sınırındaki güvenliği sağlamak amacıyla yerli ve milli silah, keşif ve gözetleme vasıtalarıyla desteklenen askerler, hem sınır ötesinden gelebilecek tehditlere karşı hem de yasa dışı geçişlerin engellenmesi için gece gündüz nöbet tutuyor.

Yerli ve milli ileri teknolojik donanımlarla sınır güvenliği

Hudut hattında sınır fiziki güvenlik sistemleri kapsamında beton bloklar (MBD duvar), tel üstüvaneler, asfalt devriye yolları ve balistik nöbet kuleleri bulunan karakolda, termal kameralar, insansız hava araçları (İHA) ve yerli ve milli gelişmiş radar sistemleriyle sınır hattını sürekli izleyen güvenlik güçleri, herhangi bir olumsuz duruma anında müdahale ediyor. Mehmetçik, sınırdaki yasa dışı geçişlerin önlenmesi ve bölge halkının güvenliğinin sağlanması için büyük bir kararlılıkla çalışıyor.

Ani müdahale kuvvetleri görev başında

Hudut hattında yaşanan düzensiz göçmen geçişleri ve yasa dışı faaliyetlerde, taktik tekerlekli zırhlı araçlar ve ani müdahale kuvvetleri devreye girerek gerekli işlemleri gerçekleştiriyor. Göçmenler, işlemler tamamlandıktan sonra kolluk kuvvetlerine teslim ediliyor. Darmık Hudut Karakolu’ndaki Mehmetçiklerin özverili çalışmaları ve teknolojik altyapı sayesinde sınır güvenliği en üst seviyede sağlanmaya devam ediyor.

Mehmetçik için konforlu ve donanımlı üs bölgesi

Darmık Hudut Karakolu, Mehmetçiklerin görevlerini huzurlu ve rahat bir ortamda yerine getirebilmeleri için modern imkanlarla donatılmış olan karakolda, mescit, kütüphane, basketbol ve futbol sahaları yer alıyor. Personelin ihtiyaçlarına yönelik tüm detayların düşünüldüğü bu tesis, Mehmetçiklere sosyal ve fiziksel anlamda destek sunarak moral ve motivasyonu yüksek tutuyor.

Darmık Hudut Karakolu’ndaki Mehmetçiklerin özverili çalışmaları ve teknolojik altyapı sayesinde sınır güvenliği en üst seviyede sağlanmaya devam ediyor. – KİLİS

Related Posts

Erdoğan imzaladı… Yeni atama kararı Resmi Gazete’de

Resmi Gazate’de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı atama kararlarına göre, Sağlık Bakanlığı Bakan Yardımcılığına Nurullah Okumuş atandı, ayrıca 4 üniversiteye rektör ataması gerçekleşti.

Anayasa Mahkemesi, kayyum düzenlemesinin ilk incelemesini tamamladı

Anayasa Mahkemesi, belediyelere kayyum görevlendirilmesini öngören düzenlemenin iptali istemli başvuruda eksiklik tespit etti.

Avrupa’daki Müslüman toplulukları temsilcilerinden Brüksel’de ‘Gazze’ toplantısı

Avrupa’nın çeşitli ülkelerinden İslami çatı kuruluşlarının temsilcileri, Brüksel’de Avrupa Parlamentosu’nun basın merkezinde bir araya gelerek ortak bir duruş sergiledi ve Gazze Deklarasyonu’nu kamuoyuna sundu. Brüksel’de bir araya gelen yetkililer Gazze Şeridi’nde derhal ateşkes ilan edilmesi çağrısı yaptı.

‘Yeliz’ lakaplı Ahmet Hamdi Çamlı, yine Atatürk dönemini hedef aldı: ‘Seninki sadece Dersim’de 50.000 Alevi’yi katletti’

“Kanlı 1923 darbesi” ifadesiyle tepki çeken eski AKP Milletvekili, “Yeliz” lakaplı Ahmet Hamdi Çamlı, bir kez daha Atatürk dönemini hedef alan paylaşımda bulundu. Sosyal medyada “Atatürk fotoğraflı” bir kullanıcıya yanıt veren Çamlı, “Seninki sadece Dersim’de 50.000 bebe, yaşlı, kadın Alevi katletti…” dedi.

Srebrenitsa’da toprağa verilecek 7 soykırım kurbanı için mezar yerleri kazıldı

Bosna Hersek’teki Srebrenitsa’da Sırpların gerçekleştirdiği soykırımın 30. yılında, toplu mezarlarda cesetlerine ulaşılan ve bu yılki anma törenlerinde defnedilecek 7 kurban için mezar yerleri kazıldı. Avrupa’da İkinci Dünya Savaşı’nın ardından …

2 bin yıl sonra ilk kez gün yüzüne çıktı: İskenderiye Feneri’nin temelleri keşfedildi

İskenderiye Feneri’ne ait kalıntılar, 2 bin yıl sonra Akdeniz’in derinliklerinden çıkarıldı. Mısır Turizm ve Antik Eserler Bakanlığı’nın izniyle yürütülen çalışmalara Fransız arkeolog Isabelle Hairy liderlik etti. Proje kapsamında, toplam 22 dev taş …