Getir CEO’su görevden alındı: Gerekçe gösterilmedi

Getir Türkiye’nin CEO’su Batuhan Gültakan, şirketin yeniden yapılanma sürecinde ortaklar ve kurucular arasındaki çekişmelerin ve gerilimin arttığı bir dönemde görevine son verildiğini açıkladı.

Reuters’a açıklamada bulunan Gültakan, “Geçen hafta Getir kurucusu Nazım Salur’un oğullarından oluşan Türkiye yönetim kurulu görevime -bir gerekçe olmadan- son verdi” dedi.

Getir’in en büyük hissedarı olan Mubadala tarafından hazırlanan ve kurucu ortaklar aleyhine olan şirketi yeniden yapılandırma planı, geçen ay yapılan genel kurulda kabul edilmişti. Nazım Salur ve diğer kurucu ortaklar bu plana karşı çıkmışlardı.

MUBADALA’DAN GÜLTAKAN’A DESTEK
Batuhan Gültakan, 2015 yılında Getir’e katılmış ve 7 yıl sonra şirketin CEO’su olmuştu. Ancak, görevden alma kararına ilişkin resmi bir açıklama yapılmazken, Reuters’a konuşan bir kaynak, Gültakan’ın Mubadala’dan tam destek aldığını ifade etti.

Geçmişte piyasa değeri 10 milyar doların üzerinde olan Getir, geçen yıl tüketici talebindeki azalma nedeniyle olumsuz etkilenmiş ve şirketin yeniden yapılanma sürecine gitmişti. Şirket, yurtdışı operasyonlarını sonlandırmıştı.

NE OLMUŞTU

Geçen yıl, Getir’in kurucusu Nazım Salur ve diğer ortaklar, şirketin ikiye bölünmesi karşılığında 250 milyon dolarlık bir kaynak sağlanması için Mubadala ile anlaşma yapmıştı. Salur, Mubadala’nın bu anlaşmayı ihlal ettiğini ve kuruculara karşı “darbe” niteliğinde bir yeniden yapılanma planı uygulamaya çalıştığını belirterek, Mubadala aleyhine hukuki süreç başlatacağını açıklamıştı.

Related Posts

Alman otomobil üreticilerinin karı Çin etkisiyle düşüyor

Alman otomotiv endüstrisinde üretim maliyetlerinde artış, ABD gümrük vergisi ve Asya’dan gelen rekabetle gelecek endişesi artarken, yılın ilk çeyreğinde üç büyük Alman otomobil üreticisinin karı Çin etkisiyle geriledi.

Aylardır böylesi görülmedi! Haftanın en çok kazandıranı belli oldu, biri hariç…

Borsa İstanbul’da işlem gören hisse senetleri haftalık bazda ortalama yüzde 2,43 değer kazandı. BIST 100 endeksi, en düşük 9.032,54 puanı ve en yüksek 9.421,36 puanı gördükten sonra haftayı, önceki hafta kapanışının yüzde 2,43 üstünde 9.390,51 …

SPK’dan kripto varlık platformlarına yönelik “rezerv kanıtı” düzenlemesi

SPK’dan kripto varlık platformlarına yönelik “rezerv kanıtı” düzenlemesi

MÜSİAD Genel Başkanlığına Burhan Özdemir seçildi

MÜSİAD Genel Başkanlığına Burhan Özdemir seçildi

Bakan Kacır: 2030’a kadar seviye 3 yerli otonom aracın ülkemizde üretilmesini sağlayacağız

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, “Attığımız çok boyutlu adımlarla 2030 yılına dek elektrikli ve şarj edilebilir hibrit araçların ülkemizdeki pazar payını yüzde 35’in üzerine, bu araçlarda yerlilik oranımızı yüzde 75’e ve üretim kapasitemizi 1 milyona çıkaracağız. Batarya modül ve alt komponent yatırımlarıyla, ülkemizi bölgesel batarya üretim merkezlerinden biri haline getireceğiz. 2030’a kadar seviye 3 yerli otonom aracın ülkemizde üretilmesini de inşallah sağlayacağız” dedi.

Pakistan ezberleri bozar. Hindistan savaşı kaybeder. Babür’ün dönüşünü izleriz. Bin yıllık tarih bugüne gelir, Güney Asya’da harita değişir. Belki de zamanı gelmiştir!

Hindistan’ın önceki gece Pakistan topraklarına füze ve savaş uçakları ile saldırı başlatması, Güney Asya’yı bir anda hareketlendirdi. Haftalardır devam eden gerilim ve savaş açıklamaları, Hindistan’ın Pakistan’a 24 hava ve füze saldırısı il e gerçeğe döndü. Yıllardır Ortadoğu’da devam eden savaşlar Güney Asya’ya mı taşınıyor du? İki ülke topyekûn savaşa girerse bölge ülkeleri ne yapacaktı? Çin’in, Rusya’nın tavrı ne olacaktı? Orta Asya Türk Cumhuriyetleri, İran ve Afganistan ne yapacaktı? Bangladeş