İş yeri sahibi-kiracı anlaşmazlığı 3 haftada sonuçlandı!

Arabuluculuk Uygulamasıyla Anlaşmazlık Çözümü Kolaylaşıyor

Kira, kat mülkiyeti, komşu hakkı ve ortaklığın giderilmesinden kaynaklı anlaşmazlıklara çözüm getiren arabuluculuk uygulaması, 1 Eylül 2023’ten itibaren zorunlu hale getirildi. Bu sayede, taraflar yargıya gitmeden anlaşarak uyuşmazlıkları kısa sürede çözebiliyor.

Ankara’da yaşanan iş yerinin tahliyesi konusundaki anlaşmazlık, arabuluculuk sayesinde tarafların anlaşmasıyla sonuçlandı. İş yerini satın alan Cihan Altunakar, kiracısıyla ihtiyaçları doğrultusunda iş yerini boşaltmak istedi ancak olumlu yanıt alamayınca arabulucuya başvurdu.

Arabulucu, taraflarla yaptığı üç toplantı sonucunda yaklaşık 3,5 hafta içinde uyuşmazlığı çözüme kavuşturdu. Sonuç olarak, taraflar kira artışı ve iş yerinin 2 yıl sonra tahliye edilmesi konusunda anlaştılar.

Arabulucu avukat Yusuf Gözel, iletişime geçtiği kiracının anlaşmaya zor bir profilde başladığını ancak süreç içinde konuların tartışılmaya başlandığını ve üçüncü toplantıda tarafların anlaştığını ifade etti.

Gözel, “Taraflar arasında dostane bir şekilde 3,5 haftada uzlaşma sağlandı. Yargıya taşınması halinde dava süreci 3,5 yıla kadar uzayabilirdi” şeklinde konuştu.

İş yeri sahibi Ayşegül Dalkır Kahveci’nin yaşadığı diğer bir uyuşmazlık da arabulucu sayesinde 2 haftada sonuçlandı. Kahveci, kiracısından iş yerini boşaltmasını istemesine rağmen arabuluculuk süreci sonucunda tarafların 1 ay içinde anlaştığını belirtti.

Arabulucu avukat Zeliha Özkoçak, dosyanın çok kısa bir sürede anlaşmayla sonuçlandığını ve üç farklı konuyu tek bir arabuluculuk dosyasında çözdüklerini kaydetti.

Özkoçak, yargı sürecinin taraflar için zaman kaybı ve ekonomik yük getireceğini vurgulayarak, arabuluculuk sayesinde tarafların kendi rızalarıyla varacakları anlaşmaların çok daha tatmin edici olduğunu söyledi.

Related Posts

Bakan Kacır: “Proje başına 2 milyon liraya kadar destek vereceğiz”

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye Sosyal Kapsayıcı Yeşil Geçiş Projesi (SOGREEN) kapsamında 15 kalkınma ajansının yaklaşık 600 milyon lira tutarındaki teklif çağrılarını ilan ettiğini ve bakanlık olarak proje başına 2 milyon liraya kadar destek vereceklerini söyledi.

Son dakika: Engelli aylığı, 65 yaş aylığı, kıdem tazminatı tavanı, bedelli askerlik ücreti, evde bakım yardımı… İşte memur maaşıyla değişen ücretler

Memur maaşlarına gelen zamla birlikte birçok maaş ve ücrette değişiklik yaşandı. Engelli aylığı, 65 yaş aylığı, kıdem tazminatı tavanı, bedelli askerlik, evde bakım yardımı da bu değişikliklerden etkilendi.

Bankacılık sektörünün net karı arttı

Bankacılık sektörünün mayıs sonu itibarıyla dönem net karı 326 milyar 475 milyon lira oldu.

Emekli promosyonlarına Temmuz güncellemesi: İki banka tutarı 27 bin TL’ye çıkardı

Temmuz ayı itibarıyla emekli promosyonları yeniden gündemde. Bankalar, 12 bin TL ile 27 bin TL arasında değişen tutarlarla emeklilere promosyon fırsatları sunuyor. Yapı Kredi ve VakıfBank, en yüksek promosyon ödemeleriyle öne çıkarken, diğer bankalar da ek avantajlar sunuyor. Emekliler, hangi bankanın en uygun teklifi sunduğunu araştırıyor. İşte banka banka promosyon tutarları…

TMSF, İstikbal Mobilya’yı satışa çıkardı

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), Akfel Gaz Grubu Hisseleri Ticari ve İktisadi Bütünlüğü ile İstikbal Mobilya Sanayi ve Ticaret AŞ’yi (İstikbal Mobilya) satışa çıkardı.

DİSK-AR 137 ayın en kötü ikinci verisini açıkladı

DİSK-AR (Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu Araştırma Merkezi), işsizlik verilerini açıkladı. DİSK-AR’ın değerlendirmesine göre, Türkiye’de geniş tanımlı işsiz sayısı 12 milyon 600 bin kişi olarak hesaplandı. Bu rakam, dar tanımlı işsizliğin …