Kepek, dökülme, kaşıntı kabusuna son! Saç derisine detoks şart, işte yöntemi

Saç Derisine Detoks Uygulamak: Saç Bakımında Yapılan Hatalar ve Çözüm Önerileri

Saç güzelliği için sadece saç tellerine değil, saç derisine de önem vermek gerekiyor. Saç derisi detoksu, saç köklerinin sağlıklı bir şekilde uzamasına yardımcı olurken, gözenekleri temizleyerek saçın daha canlı ve sağlıklı olmasını sağlar. Ancak, saç bakımında yapılan hatalar saç derisine zarar verebilir ve istenmeyen sonuçlara yol açabilir. İşte en sık yapılan hatalar ve çözüm önerileri:



SIK YAPILAN HATALAR VE ETKİLERİ

  • Fazla baskıyla yıkama: Saçı tırnaklarla fazla baskı uygulayarak yıkamak, deriyi çizebilir ve kepek oluşumunu tetikleyebilir. Nazikçe masaj yaparak yıkamak daha etkilidir.
  • Şampuan ve ürün kalıntıları: Durulanmayan ürünler saç derisinde birikerek gözenekleri tıkar ve fazla yağ üretimini teşvik edebilir.
  • Hava kirliliği ve dış etkenler: Toz, duman ve kimyasallar saç derisine yerleşerek saç köklerinin oksijen alımını engelleyebilir ve dökülmelere neden olabilir.


SAÇ DERİSİ DETOKSU NASIL YAPILIR?

Saç detoksu, saç tipinize göre farklı şekillerde uygulanabilir. İşte öneriler:

  • Yağlı saç derisi için: Haftada bir kez çay ağacı yağı veya nane yağı içeren şampuanlar kullanabilirsiniz.
  • Kuru saç derisi için: İki haftada bir aloe vera veya lavanta yağı içeren ürünlerle bakım yapabilirsiniz.

Ekstra ipucu: Haftada bir yapılan ılık havluyla saç maskesi uygulaması, saç derisini rahatlatır ve ürünlerin derinlemesine nüfuz etmesini sağlar.



MEVSİM GEÇİŞİNDE SAÇ BAKIMI ŞART!

Saçlar da mevsim geçişlerinden etkilendiği için özel bakım gerektirir. Özellikle güneşin zararlı etkilerinden korunmak için uygun önlemler alınmalıdır.

MEVSİMSEL RİSKLER

  • Yaz: Güneş, deniz suyu ve klor saçları kurutabilir ve matlaştırabilir.
  • Sonbahar: Saç dökülmesinin en yoğun yaşandığı dönemdir.


Salon Bakımları ve Destekleyici Kürler

Profesyonel bakımlar ve destekleyici kürler, saçlarınızın mevsimsel zorluklarla baş etmesine yardımcı olabilir. Uzun süreli dökülmelerde bir uzmana danışmak önemlidir.

UNUTMAYIN!

Saç bakımında süreklilik önemlidir. Doğru ürünler ve düzenli bakım ile saçlarınızı güçlendirebilir ve her mevsim parlak ve sağlıklı saçlara sahip olabilirsiniz.

Related Posts

Kavurucu sıcakta bunlara dikkat!

Sıcaklar arttı; bebekler ve yaşlılarla sıcakta çalışmak zorunda kalanlar, spor yapanlar, kalp, akciğer ve böbrek hastaları risk altında. Uzman tavsiyesi: İçecekleri ‘buz gibi soğuk’ içmeyin. Şekerli içeceklerle çay ve kahve içmeyi azaltın. Aniden soğuk suya atlamayın. Günde 2-2,5 litre su için. Terletmeyen giysiler giyin. Yağlı yemeklerden kaçının. Spor sonrası klimalı ortamlardan uzak durun.

Suyun olduğu her yerde bulunabiliyor! Hastalığına karşı klima bakımını ihmal etmeyin

Lejyoner hastalığının, özellikle yaz aylarında suyla çalışan sistemlerde rahatlıkla üreyebildiğine dikkat çeken Gastroenteroloji ve Dahiliye Uzmanı Prof. Dr. Aytaç Atamer, özellikle yaz aylarında klima kullanılan ortamlarda üreme ve yayılma ihtimali bulunan, Lejyoner hastalığına neden olan Legionella bakterisinin bulaşma yolları, belirtileri, risk grupları ve önlenme yöntemleri hakkında bilgi verdi.

Uzmanlar uyardı: Yaz aylarında çocuklarda kırık, çarpma ve morluk riski artıyor

Okulların kapanmasıyla birlikte çocukların açık alanlarda geçirdiği sürede artış yaşandığını belirten çocuk sağlığı ve hastalıkları uzmanı Dr. Ferunda Demir, yaz aylarında çocuklarda kırık, çarpma ve morluk riskine dikkati çekerek aileleri uyardı. Demir, “Çocuklar çok hareketli. Düşme ve çarpma sonrası morarma, şişlik ya da hareket kısıtlılığı varsa mutlaka doktora başvurulmalı” dedi.

Su yerine 3 litre kola içti! Yaşadıkları korkunç, günlerdir rekor kırıyor: ‘Tarlaya dönmüş’

Her gün aralıksız tam 3 litre kola içti. Kısa süre sonra dayanılmaz böbrek ağrılarıyla hastaneye başvurdu. Yapılan tetkiklerin ardından mesanesinden çıkanlar, sosyal medyada 8,5 milyon kişi tarafından izlenerek adeta viral oldu. Gazlı içecekleri su gibi tüketen adamın yaşadıklarını paylaşan doktoru, korkunç gerçeği gözler önüne serdi.

Yazın favori tatlısı diş sağlığını tehdit ediyor mu? Dondurma tüketiminde bunlara dikkat!

Dondurmada bulunan şekerin, ağızdaki bakterilerle birleştiğinde asit ürettiğini ve bu asidin diş minesini aşındırabileceğini aktaran Çocuk Diş Hekimliği Dr. Öğr. Üyesi Elif Ayşe Tamtekin Erdoğan, havaların ısınmasıyla tüketimi artan dondurmanın ağız ve diş sağlığı üzerindeki etkileri hakkında bilgi verdi.

Hastanelerde yaşanan yığılmayla ilgili uyarı: Önce aile hekimine gidin

Trabzon İl Sağlık Müdürü Hakan Usta, hastanelerde yaşanan yığılmalarla ilgili öncelikle vatandaşları aile hekimine gitmesi uyarısında bulunarak “Lütfen aile hekimine gidin. O gerek görürse sizi kendisi de randevu alarak ilgili hastaneye uzmana gönderebilir” dedi.