Marmara’da Müsilaj Tehlikesi Yeniden Başladı

Adalar’da Müsilaj Tehlikesi Devam Ediyor: Turizm Endişesi Artıyor

Marmara Denizi’nde yer alan Adalar ilçesinde “deniz salyası” olarak da bilinen müsilaj tekrar ortaya çıktı. İstanbul’a en yakın ada konumundaki Kınalıada’nın limanında ve balıkçı barınaklarında yoğunlaşan müsilajın son 2 haftadır hızla arttığı gözlemleniyor.

Çevre sakinleri, adalarında hızla yayılan ve turizmi tehdit eden müsilaj için yetkililerin acil önlem almasını talep ediyor. Adada faaliyet gösteren esnaflardan Kenan Yıldırım, müsilajın deniz kirliliğiyle bağlantılı olduğunu belirterek, “Daha önceden var olan bu sorun, son haftalarda artarak devam ediyor. Özellikle lodoslu havalarda yüzeyde belirgin bir şekilde görülmektedir.” dedi.

Müsilajın ana sebebinin insan kaynaklı kirlilik olduğunu vurgulayan Yıldırım, çöplerin, molozların ve diğer atıkların denize atılmasının bu problemin büyümesine neden olduğunu ifade etti. Ayrıca, Yıldırım, insanların denize gereken özeni göstermemesi durumunda müsilajın gelecekte daha da yayılacağına dikkat çekti.

Diğer bir ada sakini Cemil Yıldız ise müsilajın temel olarak insan kaynaklı kirlilikten meydana geldiğini belirterek, “Denizimizi çok kirletiyoruz. Müsilaj özellikle yaz aylarında turizm için büyük bir tehdit oluşturuyor. Umuyoruz ki sezon sonuna kadar bu sorun çözülür ve insanlar rahat bir şekilde deniz keyfi yapabilir.” şeklinde konuştu.

Adada 53 yıldır yaşayan Kemal Çağlayan ise müsilajın temizlik çalışmalarının ardından tekrar ortaya çıktığını belirterek, bu sebeple balık tüketiminden çekindiğini dile getirdi. Kafe işletmecisi Yaşar Aydoğan ise müsilajın ağlara takıldığını ve adaların iskelesinin de etkilendiğini aktararak, “Müsilaj, kirlilik ve pislikten kaynaklanıyor. Bu durum balıkların ve diğer deniz canlılarının ölümüne neden oluyor. Denize giremeyecek duruma gelebiliriz.” şeklinde görüş belirtti.

Related Posts

Almanya’ya 6 aylık askerlik geliyor

Almanya, asker açığını kapatmak için altı aylık gönüllü askerlik programı başlatmaya hazırlanıyor. Gönüllü sayısı yetersiz kalırsa zorunlu hizmet gündeme gelecek. İlk askerlerin 2026’da eğitime başlaması planlanıyor.

4.500 yıllık tartışmada son nokta: İlk kez ortaya çıktı! Ünlü uzmandan ‘Piramitleri kim yaptı?’ sorusuna yanıt

Mısır piramitlerini kim inşa etti? Bu soru binlerce yıldır soruluyor ve çok çeşitli spekülasyonlara konu oluyor. Ancak arkeologların Büyük Piramit’in içinde yaptığı keşif, tartışmalara son noktayı koyacak gibi.

Altın fırsat dedi, yeraltına yerleşti

44 yaşındaki iş kadını, hayatın olağan akışından ve artan maliyetlerden bunalıp, arkadaşının arka bahçesinde bulunan 110 metrekarelik yer altı sığınağında yaşamaya başladı…

CHP’li Aşkın Genç’ten Bakan Memişoğlu’na: ‘İnternet üzerinden satış yapan sahte ilaç siteleri ve hesapları konusunda alınan tedbirler nelerdir?’

CHP Kayseri Milletvekili Aşkın Genç, internetten reçeteli ve sahte ilaç satışının halk sağlığını tehdit ettiğini belirterek Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu’na “İnternet üzerinden satış yapan sahte ilaç siteleri ve hesapları konusunda bugüne dek alınan idari tedbirler nelerdir? Halkın sahte ilaçlar konusunda bilinçlendirilmesi amacıyla Bakanlık ne gibi çalışmalar yapmaktadır?Yasal mevzuat ve cezalar bakımından bir düzenleme düşünülmekte midir” diye sordu.

İş insanı Recep Gençer hayatını kaybetti

Bandırma Gübre Fabrikaları A.Ş’nin (BAĞFAŞ) kurucusu iş insanı Recep Gençer hayatını kaybetti.

Yandaş medyanın manşeti AKP’li Kadir Topbaş ve Melih Gökçek’i hatırlattı

Tunç Soyer’in gözaltına alındığı operasyonun Cemil Tugay’ın şikayetiyle başladığını öne sürdüler ama önceki şikâyetler gündeme bile alınmamıştı.