Uzmanlar uyardı: Yaz aylarında çocuklarda kırık, çarpma ve morluk riski artıyor

Çocukların Yaz Aylarında Dikkat Etmesi Gerekenler

Medical Park Antalya Hastane Kompleksi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Kliniği’nden Uzm. Dr. Ferunda Demir, yaz döneminde çocukların enerjilerini dış ortamda attığını belirterek, açık alanda zaman geçirmenin yararlarına ve kazalara dikkat çekti. Uzm. Dr. Demir, ani hareketler sonucu oluşan kırıkların önemine vurgu yaparak ebeveynlere uyarılarda bulundu.

Yaş Ağaç Kırığı Çocuklarda Sık Görülüyor

Uzm. Dr. Ferunda Demir, çocuklarda sık rastlanan kırık türlerinden birinin ‘yaş ağaç kırığı’ olduğunu belirterek, destek tedavisi ile iyileşebildiğini ifade etti. Demir, bu tür kırıkların genellikle uzman kontrolü ve uygun destekle hızla düzeldiğini söyledi.

Çocuklarda fiziksel aktiviteler yaş gruplarına uygun olmalıdır

Uzm. Dr. Demir, yaz tatilinde çocukların sportif faaliyetlerle yönlendirilmesi gerektiğini vurgulayarak, kontrollü ve güvenli alanlarda aktivitelerin gerçekleştirilmesi gerektiğini belirtti. Ailelerin çocuklarını denetimli alanlara yönlendirmesi gerektiğini belirtti.

Çocukların Kemik Gelişimi İçin Süt ve Süt Ürünleri Önemli

Uzm. Dr. Ferunda Demir, çocukların sağlıklı kemik gelişimi için süt ve süt ürünlerinin önemine dikkat çekerek, günlük beslenmede bu ürünlere yer verilmesi gerektiğini ifade etti. Ayrıca gerektiğinde D vitamini takviyesi yapılmasının gerekliliğine değindi.

Related Posts

Suyun olduğu her yerde bulunabiliyor! Hastalığına karşı klima bakımını ihmal etmeyin

Lejyoner hastalığının, özellikle yaz aylarında suyla çalışan sistemlerde rahatlıkla üreyebildiğine dikkat çeken Gastroenteroloji ve Dahiliye Uzmanı Prof. Dr. Aytaç Atamer, özellikle yaz aylarında klima kullanılan ortamlarda üreme ve yayılma ihtimali bulunan, Lejyoner hastalığına neden olan Legionella bakterisinin bulaşma yolları, belirtileri, risk grupları ve önlenme yöntemleri hakkında bilgi verdi.

Kepek, dökülme, kaşıntı kabusuna son! Saç derisine detoks şart, işte yöntemi

Sağlıklı saçlar, sağlıklı bir saç derisiyle başlar. Günlük yaşamın koşuşturması, çevresel kirlilik, kullanılan ürünlerin kalıntıları ve bazen farkında olmadan yaptığımız hatalar. Hepsi saç derimizin doğal dengesini bozabiliyor. Bu dengesizlik zamanla yağlanma, kepek, kaşıntı ve hatta saç dökülmesi gibi sorunlara yol açabiliyor. Peki ne yapmalı?

Su yerine 3 litre kola içti! Yaşadıkları korkunç, günlerdir rekor kırıyor: ‘Tarlaya dönmüş’

Her gün aralıksız tam 3 litre kola içti. Kısa süre sonra dayanılmaz böbrek ağrılarıyla hastaneye başvurdu. Yapılan tetkiklerin ardından mesanesinden çıkanlar, sosyal medyada 8,5 milyon kişi tarafından izlenerek adeta viral oldu. Gazlı içecekleri su gibi tüketen adamın yaşadıklarını paylaşan doktoru, korkunç gerçeği gözler önüne serdi.

Yazın favori tatlısı diş sağlığını tehdit ediyor mu? Dondurma tüketiminde bunlara dikkat!

Dondurmada bulunan şekerin, ağızdaki bakterilerle birleştiğinde asit ürettiğini ve bu asidin diş minesini aşındırabileceğini aktaran Çocuk Diş Hekimliği Dr. Öğr. Üyesi Elif Ayşe Tamtekin Erdoğan, havaların ısınmasıyla tüketimi artan dondurmanın ağız ve diş sağlığı üzerindeki etkileri hakkında bilgi verdi.

Hastanelerde yaşanan yığılmayla ilgili uyarı: Önce aile hekimine gidin

Trabzon İl Sağlık Müdürü Hakan Usta, hastanelerde yaşanan yığılmalarla ilgili öncelikle vatandaşları aile hekimine gitmesi uyarısında bulunarak “Lütfen aile hekimine gidin. O gerek görürse sizi kendisi de randevu alarak ilgili hastaneye uzmana gönderebilir” dedi.

Bu belirtilere dikkat: Mevsim geçişi migreni tetikliyor!

Nöroloji Uzmanı Prof. Dr. Ayhan Öztürk, ’’Hava basıncındaki değişimin de (barometrik) bazı kişilerde migren ataklarını başlatmaya neden olabilir. Özellikle ilkbahar, sonbahar gibi mevsim geçişlerindeki sıcaklık değişimlerine bağlı olarak yaşanan basınç farklılıkları migreni tetikleyebilir’’ dedi.